Η Ομοσπονδία

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) είναι ο εθνικός αθλητικός οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την προώθηση της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1932 και έχει την έδρα της στην Αθήνα.

Η ΕΙΟ είναι μέλος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (WorldSailing) και της Ευρωπαϊκής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (EUROSAF). Ο σκοπός της ομοσπονδίας είναι η προώθηση και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της ιστιοπλοΐας σε όλες τις κατηγορίες, από την αγωνιστική ιστιοπλοΐα έως την αναψυχή και την εκμάθηση του αθλήματος.

Η ΕΙΟ διοργανώνει εθνικούς και διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών πρωταθλημάτων και άλλων μεγάλων διαγωνισμών. Επίσης, υποστηρίζει και προάγει τη συμμετοχή των ελλήνων ιστιοπλόων σε διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα.

Η ΕΙΟ είναι επίσης υπεύθυνη για την εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας.

Ο σκοπός μας

Ο σκοπός της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) είναι η προώθηση, η ανάπτυξη και η προώθηση της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. Αυτό περιλαμβάνει την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην ιστιοπλοΐα σε όλες τις ηλικίες και επίπεδα εμπειρίας, από τους αρχάριους μέχρι τους έμπειρους αθλητές.

Οι βασικοί στόχοι της ΕΙΟ περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη του αθλήματος: Η ΕΙΟ επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα και να προωθήσει την ανάπτυξη νέων ταλέντων και αθλητών στον τομέα.
  • Αγωνιστική ιστιοπλοΐα: Η ΕΙΟ οργανώνει αγώνες και πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο σκοπός είναι να παρέχει τη δυνατότητα στους αθλητές να ανταγωνιστούν, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν το δυναμικό τους στον τομέα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.
  • Εκπαίδευση και εκμάθηση: Η ΕΙΟ παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποιήσεις για τους ιστιοπλόους και τους προπονητές, προωθώντας την ασφαλή και επαγγελματική πρακτική στην ιστιοπλοΐα. Επίσης, προσφέρει ευκαιρίες για την εκμάθηση της ιστιοπλοΐας σε αρχάριους και την προώθηση της ενασχόλησης με το άθλημα σε ερασιτέχνες.
  • Συνολικά, ο σκοπός της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι να προωθήσει την ιστιοπλοΐα ως ένα αθλητικό και αναψυχείο άθλημα στην Ελλάδα και να εκπροσωπεί την ελληνική ιστιοπλοΐα σε διεθνές επίπεδο.